Datamatiker: Studiestart

Jeg startede på Datamatikeruddannelsen i august 2019 på CPH Business i Kgs. Lyngby.
Det har jeg skrevet lidt om, på de efterfølgende sider fordi, at jeg selv savnede lidt mere konkret information om selve fagene da jeg startede.

Du kan læse mere om de øvrige semestre her:

Generelt om datamatikeren

Ja, “Datamatiker” er en lidt danglish titel…
Som datamatikerstuderende er det ikke formålet at lære et bestemt programmeringssprog såsom C#, C++, Dart, Java, JavaScript eller python osv.
Formålet er, at lære programmere med (Næsten) alt hvad det indebærer!

Det resulterer typisk i, at du bliver ret fortrolig med to eller flere af ovenstående sprog, men man opdager hurtigt, at det ikke er programmeringssproget som er interessant, men de metoder, mønstre og tanker der ligger bag funktionerne og programmeringen.

Desuden undervises der også i emner såsom systemudvikling (Det kunne være metoder og bl.a. outsourcing), hardware, REST API’er, backend og frontend, webudvikling, security, games, databaser, AI, Machine learning, adskillige frameworks mm. Nogle af disse emner er obligatoriske imens andre emner er valgfag.

Datamatiker eller datalogi?

Jeg har ikke læst datalogi og kan derfor ikke anbefale det ene frem for det andet.
Mit umiddelbare indtryk er dog at:

Teorien fylder meget mere på datalogistudiet.
Datalogerne går mere i dybden med hardware og selve opbygningen af programmeringssprog samt computer arkitektur og har ofte bedre forudsætninger for at gå teoretisk til værks, hvad angår beregninger om effektivitet mm. De får desuden også bl.a. undervisning i diskret matematik.
Generelt fylder matematikken og algoritmer væsentligt mere på datalogi. Hvis man vil vide mere om dette kan man finde undervisingsplaner og studieordninger på fx. københavns univeristets hjemmeside.
Datalogens bachelor tager, i skrivende stund, ca. 3 år hvorimod datamatikeren tager ca. 2½ år.

Det praktiske er nøgleordet for datamatikerstudiet.
Som datamatiker bliver der skrevet kode, stort set, hver eneste dag på studiet og der er rig mulighed for at prøve tingene af.
Der gås mere i dybden med det praktiske og en god, nyuddannet datamatiker er rigtig godt klædt på til at fungere i en virksomhed fra starten af.
Mht. matematik har vi ikke haft noget nævneværdigt og personligt forstår jeg ikke det pt. gældende krav om matematik på B-Niveau.
Software verdenen er selvfølgelig i rivende udvikling, og heldigvis arbejder vi løbende med de største og mest efterspurgte teknologier på studiet.

Du kan læse mere om indholdet i hvert semester på de følgende sider